Loader

The LEGO Batman Movie

00

Nakon što su pozitivno iznenadili svijet i od nečeg naizgled neizvedivog snimili jako zabavan i uspješan LEGO animirani film, ista producentska ekipa donosi nam svojevrsni spin-off u obliku The LEGO Batman filma. Will Arnett vratio se kao Batmanov glas, Rosario Dawson ga je posudila Barbari Gordon, Michael Cera  Robinu, a cijeli film režirao je Chris Mckay.

Kada se ne bori protiv zločina kao maskirani osvetnik Batman, Bruce Wayne (Will Arnett) živi na osamljenom otoku u osamljenoj palači sa svojim butlerom Alfredom (Ralph Fiennes). Nakon što ga je  Batman ponovno pobijedio i ovaj put smrtno uvrijedio, Batmanov zakleti neprijatelj Joker (Zach Galifianakis) smislio je plan kako se riješiti Batmana i dokazati mu kako bez Jokera nema ni Batmana. U isto vrijeme Barbara Gordon (Rosario Dawson) postaje načelnik policije, zahtjeva od Batmana da prekine sa soliranjem i zajedno s policijom surađuje na rješavanju zločina, a sve to dok Bruce sasvim slučajno posvaja malenog Dicka Graysona (Michael Cera) koji kasnije postaje njegov partner u zločinu, Robin. Možda Vam sve ovo zvuči pomalo blesavo i nespojivo, ali namjera i je da bude blesavo, no itekako je spojivo. LEGO Batman film je ne samo otkačen i pun energije već i inventivan, pametno strukturiran te iskreno dirljiv.

Chris McKay uspio je snimiti film koji će odgovarati i djeci i odraslima. Film je, kao što se i očekuje od visoko-budžetnih animiranih filmova danas, prekrasno animiran i pun akcije, a opet kipi pametnim humorom i referencama na modernu kulturu danas, jednostavno sadržava ponešto za svakoga. Jedina zamjerka redatelju može biti što u nekim trenucima kao da je previše humora. Naprosto uhvatite sami sebe kako Vam se više neda smijati jer Vas obrazi još uvijek bole od smijanja trenutak ranije, ako se takvo nešto uopće može uzeti kao zamjerka.

Kada Vam netko spomene prvi dio LEGO filma, prvo što Vam padne na pamet jest Will Arnett kao Batman, Dobro da, i ona nevjerovatno zarazna pjesma „Everything is Awesome“, ali i Arnett kao Batman. Uspio je napraviti glas tako dubok da je poslije svake scene vjerovatno iskašljavao kamenje. Posebne pohvale idu i Zacku Galifianakisu i Michaelu Ceri koji su svoje glasove izmijenili do neprepoznatljivosti.

Ono što je možda i najbolja stvar kod ovog LEGO filma, a bila je i kod njegova prethodnika, je što nas svaki put iznenadi i oduševi. Nevjerni Tome kakvi jesmo, prije ulaska u kino dvoranu sumnjamo i mislimo kako film neće opravdati naša očekivanja, a on postigne potpuno suprotno. Iako je izgubio element iznenađenja koji je imao prvi LEGO film, već nakon prvih par minuta filma se opustite jer shvatite kako ćete uživati u vožnji. Poruka koju film šalje je poučna i lako uočljiva, čak i onim najmlađima. Vjerujem kako neću pogriješiti kada kažem kako je ovo, poslije onog Nolanovog, najbolji pristup Batmanovom universu u zadnjih 10 godina, ako ne i više.

cinestarViše informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr.

Pratite na i putem: