Loader

Robin Hood

00

„Robin Hood” je jedna od onih priča koja će svakih nekoliko godina biti ispočetka ispričana mlađim generacijama. Ovaj put, film je režirao Otto Bathurst, a u njemu glume poznata lica kao što su Taron Egerton, Ben Mendelsohn , Jamie Foxx i drugi.

Robin od Loxleya (Taron Egerton) mladi je engleski plemić koji je oduvijek osjetljiv na siromašne i nepravdu, bez obzira na to što cijeli život odrasta u izobilju.  Marian (Eve Hewson) jedna je od siromašnih mladih dama koju je Robin uhvatio kako krade na njegovu imanju. Marian je došla po Robinove konje, ali otišla je s njegovim srcem. Ova lijepa, romantična priča plemića i seljanke naglo je prekinuta kada Robin biva pozvan u Križarski rat. Odan kruni, Robin se odaziva pozivu, ali ono što ga je zateklo na Bliskom Istoku nije bilo ono za što se prijavio. Umjesto Svetog rata, sve se svelo na pljačku i razbojništvo. Na jednoj od misija čak je i pokušao spasiti protivničkog vojnika, čime je zaslužio prijevremeni povratak kući. Na njegovu povratku kući pridružio mu se otac onog istog vojnika kojeg je Robin pokušao spasiti. Kad se Robin vratio, ima je što vidjeti. Njegov dvorac bio je u potpunosti raspušten njegovi sugrađani u potpunosti osiromašeni, a oni bogati koji se nisu išli boriti, postali su još bogatiji. Sve to navelo je Robina i njegova novog najboljeg prijatelja Little Johna (Jamie Foxx) na život u sjeni i krađu od bogatih kako bi mogli vratiti siromašnima. Gdje ih je taj plan doveo, saznat ćete ako film pogledate sami.

Otto Bathurst režirao je film, a najpoznatiji je po svom dosadašnjem radu na serijama kao što su „Peaky Blinders“ i „Black Mirror“. Uz sve dužno poštovanje prema Ottu i njegovu radu, osim što je odabrao Dubrovnik kao glavnu lokaciju snimanja filma, ne znam je li išta odradio kako treba. Casting, dobro odrađen, ali niti jedan od glumaca, inače jako dobrih glumaca, nije pružio svoje najbolje izvedbe. Scenarij nepovezan i neuredan, a CGI očajan. Određeni likovi se u određenim trenucima trude biti smiješni, ali jedino smiješno je koliko su loši ti pokušaji. Eto, ponovit ću još jednom, jadnom Ottu očito baš ništa nije pošlo od ruke.

Taron Egerton nije loš glumac, mlad je i možemo očekivati još dobrih stvari od njega, ali ova uloga mu i nije baš legla. U redu, ako je smisao bio ciljati na drugačijeg, nezrelog Robina u redu, ali nekako se ne mogu oteti dojmu da je baš na to ciljao. Jamie Foxx kao da se ne može odlučiti je li Maor, Amerikanac ili nešto treće pa sukladno tome mijenja naglaske svojem liku. Posebno iritantna činjenica je što svi likovi izgledaju kao da su se obuli u New Yorkeru i izašli na set filma čija je radnja smještena u 11. stoljeće. Dakle, totalna nepovezanost, u redu jasno mi je kako su producenti i redatelj ciljali na nešto drugačije i novo, ali baš ovako promašiti?

Među vama sigurno ima pojedinaca, koji bez obzira koliko nepovezan i neozbiljan bio, vole pogledati film koji sadrži red akcije i red zgodnih glumica i glumaca. Ako ste se pronašli u ranije napisanoj rečenici, tada je „Robin Hood“ pravi izbor za vas, a ako se pak ne pronalazite, tada postupajte na vlastitu odgovornost.

Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr.

Pratite na i putem: