Loader

Rijeka – Split

10

Pozdrav nogometoljubci i nogometašoljubci!

Prvo želimo izraziti sve čestitke igračima Rijeke, kao i njihovom treneru Keku, zbog vrhunski odrađene utakmice. Iako se na početku situacija činila ne toliko idealna, zbog niza ozljeda igrača (bile smo veoma razočarane kad smo saznale da Maleš neće igrat), Rijeka je ipak bila nadmoćna. Igrači su doslovno letjeli terenom, Splićani su se trudili prijeći polovicu terena, a kapetan Prskalo gotovo da nije imao posla. Ukratko, jedna prekrasna igra, čak i za nas velike nogometne (ne)znalce.

Htjele bi pohvaliti igrače zaslužne za dva gola, Gorgona i Andrijaševića, ali posebno pohvaliti  i našeg omiljenog (čitaj: najzgodnijeg) igrača Ristovskog , zbog velike požrtvovnosti i želje da sustigne baš svaku loptu. Normalno da se takav trud isplati i naš Stefan postigne gol, a onda ga na njegovu veliku žalost i našu još veću ponište. No, uvjerene smo da će se Stefan i u daljnjim utakmicama jednako iskazati.

Zbog uvjerljive igre Riječana,  nismo se toliko obazirale na igru koliko na nogometaše (normalno samo naše).  Primjetile smo, kao velike ljubiteljice tetovaža,  da veoma interesantne tetovaže ima Vešović i zaključile da bismo ih htjele pogledati iz blizine. Također smo se ponadale da će Martić barem malo zaigrati da vidimo i njegove tetovaže, ali ipak Kek se odlučio da neće.

Atmosfera na tribinama je bila fantastična. Armada je neumorno bodrila svoje ljubimce tokom cijele utakmice, a dosta često u navijanju im se pridružila i zapadna tribina s jednakim žarom iako nesto manjim brojem. Sinergija istoka i zapada je bila naprosto fenomenalna, do te granice da je zapad završavao rečenice koje je istok započeo.

Situacija na jugu nije bila toliko bajna. Split je bodrilo svega desetak Crvenih đavola, ali nisu niti s imalo manje strasti bodrili svoj klub. Ipak, svoj klub se voli i kada ne ide. Na naše veliko čuđenje, jedno veoma poznato nam lice je bodrilo RNK Split. Đavoli su uspjeli kupiti Djeda božićnjaka na svoju stranu, iako im niti to nije pomoglo.

Jučer je na Rujevici, iako je doma na Kantridi ljepše, bilo stvarno magično, što zbog fantastične igra i atmosfere na tribinama, a što zbog oku ugodnih situacija (čitaj: igrača). Jedva čekamo sljedeću domaću utakmicu da opet gledamo fantastičnu igru naših Riječana.

Ivona i Lea