Loader

O nama

Radio Skaut je internetski radio kojeg je pokrenuo Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije kao odraz naše želje za slušanjem radijskog programa koji će nam donositi sve one sadržaje koji bi po prirodi radija  tu trebali biti zastupljeni, a to su: istraživačko novinarstvo, otvaranje novih tema, komunikacija sa slušateljima, dijalog koji će uvažavati suprotstavljena stajališta

Radijski program namijenjen je različitim ciljnim skupinama. Teme emisija koje stvara skupina skauta volontera variraju od problematike hrvatskih branitelja i istine Domovinskog rata sve do sporta, ljepote i uspješnih mladih ljudi. Na tome, naravno, nećemo stati, stoga u planu imamo brojne teme koje ćemo prenositi od jeseni. Jesensku radijsku shemu sastavit će naša redakcija koja će od jeseni oblikovati i redoviti informativni program.

Radijska ekipa neumorno napreduje i istražuje vlastite potencijale i talente pa tako već sada postoji skupina skauta zadužena za video produkciju kojom se planiramo ozbiljnije baviti, no za sada nećemo otkrivati više od toga.

Osim putem Radija Skaut koji je dostupan putem internetske stranice www.radioskaut.hr, naše vijesti i kolumne možete pratiti u pisanom obliku na istoj adresi. Sve emisije pohranjujemo na aplikaciji Soundcloud putem koje ih možete poslušati u vremenu koje vama odgovara.

Sudeći prema dosadašnjim reakcijama slušatelja, glavni i najvažniji adut Radija Skaut zasigurno je glazba, ali i jinglovi koje skauti sami smišljaju uz neumornu pomoć tehničkog i glazbenog urednika Željka Horvata – Hokija.

Radio Skaut je radio vrhunske glazbe, na kojem predano istražujemo najvažnija pitanja i strastveno promičemo  skautske vrijednosti, a naša misija je biti neopredijeljen i nenametljiv medij namijenjen svima koji teže pravim vrijednostima.

Pratite na i putem: