Loader

Fast & Furious 8 (The Fate of the Furious)

The Fate of the Furious je 8 po redu avanturističkih, kriminalističko akcijskih filmova o Dominicku Torettu i njegovoj obitelji. Za ovaj nastavak, na redateljskoj stolici, Jamesa Wana zamijenio je F. Gary Gray, a svoje uloge, uz dodatak Charlize Theron, reprizirali su svi važni akteri ovog uspješnog serijala kao što su … Više »


Smisao života jednog psa (A Dog’s Purpose)

Smisao života jednog psa je avanturistička komedija/drama snimljena prema istoimenoj noveli W. Bruce Camerona. Film je režirao švedski redatelj Lasse Hallström, a od poznatijih glumaca na njemu su surađivali Denis Quaid, Josh Gad i Peggy Lipton. Kao što i sami možete zaključiti iz naslova, film prati život(e) jednog psa. U … Više »


Going in Style

„Going in Style“ je američka krimi-komedija nastala kao svojevrsni remake istoimenog filma iz 1979 godine. Režirao ga je poznati „stažist“ Zach Braff, a u njemu glume živuće legende kao što su Michael Caine, Morgan Freeman i Alan Arkin. Joe (Michael Caine), Willie (Morgan Freeman) i Albert (Alan Arkin) su tri … Više »


Koliba (The Shack)

Koliba je američka drama, snimljena prema istoimenom best-selleru kanadskog autora William P. Younga. Film je režirao Stuart Hazeldine, a u njemu glume poznata Hollywoodska lica kao što su Octavia Spencer, Sam Worthington, Radha Mitchell i ostali. Mackenzie “Mack” Phillips (Sam Worthington) je normalni, četrdest i nešto godišnji Amerikanac koji uživa … Više »


Odjednom tata (Demain tout commence)

Uz mnogobrojne filmove Hollywoodske produkcije, koji prevladavaju u našim kinima, s vremena na vrijeme uistinu je lijepo pogledati film europske produkcije na ne-engleskom jeziku. Jedan od takvih filmova, koji ovih dana možete pogledati u Cinestar kinima, jest „Odjednom tata“ ili u originalu „Demain tout commence“. Film je režirao Hugo Gélin, … Više »


Ghost in the Shell

Ghost in the Shell je akcijska, kriminalistička drama nastala prema istoimenoj mangi Shirowa Masamunea. Nakon animirane verzije koju je snimio Mamoru Oshii, Rupert Sanders nam donosi filmsku/live-action verziju u kojoj glume Scarlett Johansson, Pilou Asbæk, Takeshi Kitano i ostali. Radnja filma odvija se u budućnosti, budućnosti u kojoj kiberneticka unapređenja … Više »


Uskrs (ni)je za mlakonje

KOLUMNA Metanoia  Novi list Autor: Marin Miletić Možda je zanimljivo spomenuti kako je Johnny Cash jednom prilikom ispalio: »Biti kršćanin nije za mlakonje.« Kršćani su doista, po Isusu, pozvani biti sol ove zemlje Već više od dvije tisuće godina kršćani slave uskrsnuće Kristovo, pobjedu života nad smrću, mutaciju evolucije, kako … Više »


Chips

CHIPs je još jedan u nizu Hollywoodskih adaptacija starih TV-serija. Ova adaptacija nastala je prema istoimenoj seriji iz ’70-’80-ih godina prošlog stoljeća, a u njoj glume Dax Shepard, Michael Pena, Vincent D’Onofrio i ostali. Agent Castillo (Michael Pena) je FBI agent koji je ubačen u Californijsku prometnu patrolu CHIP zbog … Više »


Life

„Life“ je američki, znanstveno – fantastični horor – triler koji je režirao Daniel Espinosa, a u njemu glume glumci Hollywoodske A liste: Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson i ostali. Svojom radnjom i pričom, „Life“ neodoljivo podsjeća na film „Alien“, a obzirom da u kina uskoro i stiže „Alien: Covenant“, … Više »