Loader

Mile 22

00
Mark Wahlberg, Iko Uwais, and Lauren Cohan star in MILE 22.

„Mile 22” američki je akcijski film s Mark Wahlbergom u glavnoj ulozi. Film je režirao Peter Berg kojem je ovo četvrta u nizu suradnja s popularnim Marky Markom. Od ostalih, poznatijih lica, u filmu se pojavljuju John Malkovich, Lauren Cohan i Ronda Rousey.

James Silva (Mark Wahlberg) od rođenja je proglašen čudom od djeteta. Njegov um radio je mnogo brže od ostalih koji su ga okruživali, a njegove atletske sposobnosti bile su jedine koje su mu mogle parirati. S obzirom na to da je u ranoj dobi ostao bez roditelja, što je uvelike doprinijelo njegovom problemu s kontrolom bijesa, CIA se činila kao jedino logično utočište u kojem je mogao iskoristiti svoje sposobnosti na najbolji mogući način. 22 milje iz naslova filma zapravo označavaju put od američke ambasade do aerodroma u Indoneziji koji Silva i njegova ekipa specijalaca moraju proći na svom novom zadatku. Njihov je zadatak prevesti Li Noora  na sigurno (Iko Uwais) tj. odvesti ga u SAD, s obzirom na to da je on jedini koji zna točnu lokaciju nestalih „prljavih“ bombi koje bi svaki tren mogle eksplodirati u jednom od američkih gradova. Je li Silva u tome uspio, saznat ćete kad pogledate film sami.

Peter Berg je režirao ovaj film, a od poznatijih filmova na kojima je do sada radio ističu se „Hancock“, „ Friday Night Lights“ i „Lone Survivor“. Nije se Berg baš proslavio u ovom filmu. Najveći dio filma odvio su u dosadnom i konstantno ne zanimljivom pucanju, ali hajde, određene scene stvarno jesu zanimljive. Ovdje se najviše referiram na scene u kojima se pojavljuje Indonezijski superstar Iko Uwais. Berg je dobro iskoristio njegove fantastične atletske i kaskaderske sposobnosti i te su scene jedine na tragu onog što Berg inače zna raditi.

Mark Wahlberg je stvoren za igranje usijanih glava s kratkim fitiljem, ipak Silva je previše abrazivan lik tako da je Wahlberg većinu filmu zapravo jako naporan. Ipak, Wahlbergu treba dati za pravo da je uistinu posvećen ulogama koje igra. Njegove kretnje odaju dojam osobe koje zna što radi, izgleda jako prirodno u ulogama vojnih ličnosti, ali stvarno mi nije jasno zašto se mora derati, i to kroz cijeli film.

„Mile 22“ je adrenalinom nabijen akcijski film nakon kojeg ćete se ipak osjećati više umorno nego zabavljeno. Iako je, s obzirom na postavu, mnogo više obećavao, „Mile 22“ na trenutke zabljesne s odličnim akcijskim scenama stoga vjerujem kako će film naći svoju publiku među ljubiteljima akcijskih filmova.

Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr.