Loader

KOMENTAR : HNK Rijeka – NK Rudeš

00

Lijep pozdrav dragi čitatelji i slušatelji. Danas kao i prošlog vikenda Rijeka je opet briljirala na terenu i nadmoćno svladala Rudeš. Momci su zbilja bili poletni, cak i na ovoj hladnoći, jednako kao i po kiši i vjetru. Zbilja im se divim jer sam do kraja utakmice odvrnula svoje traperice kako bi bile regularne duzine i kako bih pokrila svoje gležnjeve. Bude li vrijeme i dalje ovako blagonaklono morat ću početi nositi rukavice, a oni koji me znaju, upoznati su s činjenicom da to ne radim često. Svaku utakmicu imam ‘tradiciju’ nekog pohvaliti ali danas zbilja ne znam koga da posebno pohvalim jer svi su bili fantastični, barem u mojim ocima.

Posto smo u zadnjim tjednima 2017. godine osvrnula se na rezultate naših momaka. Godina za naše momke zbilja nije mogla biti bolja. Dvostruka kruna zasigurno je razlog za sjećanje 2017. godine kao velike godine u povijesti Kluba. Zasigurno je bila velika godina za igrače, ali i za trenera majstorija, Keka koji je prvi trener u povijesti Rijeke koji ju je doveo do velike krune. Ne sjećam se niti polovice golova koji su ‘pali’ u 2017., ali zasigurno je svaki od njih jednako maestralan koliko je bila noć nakon presuđujuće pobjede na Rujevici. Nadam se da će 2018. godina biti jednako uspješna i da će Rijeka obraniti titulu ove godine.

U zadnje vrijeme smo svjedoci nemilih događaja u nogometnom svijetu, odnosno bombardiranja medija o istim. Kako bi nasi stariji rekli šestorica huligana iskače iz paštete. Upravo takvim događajima, na tribinama ne bi trebalo biti mjesta. U mojim ocima, da stvar bude tragičnija odnosno komičnija, potukli su se međusobno navijači istog kluba. Postoji mnogo teorija iz kojeg razloga je to, a svaki noviji razlog je strasniji od onog prethodnog. Tribine bi trebale sluziti za bodrenje igrača i uživanje u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, a ne za igrice narko podzemlja. Također mi svi zajedno ne bismo smjeli povezivati tu šestoricu s nekim gradom, klubom, navijačkom skupinom ili državom, jer oni ne predstavljaju nikoga osim sami sebe.

Prelazimo na sretnije teme. Mislim da govorim u ime svih kad kažem da sam veoma sretna sto Kek daje prilike juniorima. Prilike da zaigraju s velikim dečkima zasigurno im je veliko ohrabrenje i poticaj, jer igrati s velikim dečkima je zasigurno privilegija, pogotovo kad se čuje ovakvo bodrenje s tribina. Tko se od nas može pohvaliti igrom s našim šampionima. Mladi igrači su zasigurno budućnost kluba i možda budući šampioni, oni koji će jednog dana nositi ovaj klub. Mladi ljudi iz kojih treba napraviti nove mlade Messije.

Danas su nasi momci odnijeli bitna 3 boda i ušli s pobjedom u kraj polusezone. Ne znam za vas ali meni će momci sigurno nedostajati i s nestrpljenjem iščekujem nove pobjede i još bitnije bodove. Nadam se da će se igrači odmoriti i napuniti energijom za daljnji nastavak sezone. Nadam se samo da se neće bas ubijati u hrani, jer ipak treba nakon sve te fine hrane potrčati malo. Također svima vama dragi slušatelji i čitatelji želim ugodne i blagoslovljene blagdane i sretan Božic i Novu godinu.

Pratite na i putem: