Loader

Kingsman: Golden Circle

00

Matthew Vaughn vraća nam se kao redatelj još jednog nastavka o tajnim agentima iz Kingsman organizacije. U ovom nastavku svoje uloge su reprizirali Taron Egerton, Colin Firth i Mark Strong, a u pomoć su im priskočila i američka braća Jeff Bridges, Channing Tatum i drugi.

Prvi nastavak, „Kingsman: The Secret Service“, upoznao nas je s Kingsman-om, nezavisnom tajnom organizacijom koja izvršava svoje dužnosti u najvećoj mogućoj tajnosti, a sve u službi očuvanja mira u svijetu. Priča drugog nastavka, „ Kingsman: Golden Circle“, zapravo se i ne razlikuje previše od onoga što ste mogli vidjeti u nekoliko trailera koje je produkcija filma izbacila. Nakon što se sjedište Kingsman tajne službe uništi, kao i velika većina njihovih agenata, Eggsy (Taron Egerton) i Merlin (Mark Strong) suočeni su s neizbježnim, potragom za pomoći. Srećom, u pomoć im je priskočila bratska organizacija Statesman, zajedno s agentima Champ (Jeff Bridges), Tequila (Channing Tatum), Whiskey (Pedro Pascal) i Ginger (Halle Berry). Zajedničkim snagama, ove dvije, bratske organizacije, bore se protiv opasnog kriminalnog „masterminda“ Poppy (Julianne Moore), koja iz svog tajnog skloništa kontrolira skoro sve svjetske narko kartele. Jesu li Eggsy i društvo uspjeli još jednom spasiti svijet, saznat ćete, naravno, ako pogledate film.

Matthew Vaughn engleski je redatelj i producent. Kao redatelj, najpoznatiji je po svom radu u filmovima „Kick – Ass“, „X – Men: First Class“,  i prethodnom nastavku filma iz naslova teksta „Kingsman: The Secret Service“.  Za ovaj nastavak, Vaughn kao da se „našopao“ kreatinom ili bilo kakvom drugom supstancom koja čini stvari prenapuhanima, ako se ne koriste ispravno. Sve što je valjalo u prvom filmu, Vaughn je u ovom prenaglasio, učinio prenasilnim pa čak i zamornim. Određene stvari, poput nasilja ili (jako) crnog humora treba znati dozirati. Ipak, treba priznati kako su akcijske scene, snimljene u određenom, posebnom miksu koji Vaughn koristi, gdje se usredotočuje na sve, od likova do oružja dok se akcija odvija, bilo u stvarnom vremenu ili „slow motionu“, iznimno dinamične i zabavne.

Taron Egerton još se jednom vratio kao Gary „Eggsy“ Unwin i odradio je solidan, dobar posao. Pristaje mu taj „swagg“ stil, poprilično je uvjerljiv kao šarmantni tajni agent, iako ni blizu šarmu jednog Bonda, što se, na neki „uvrnuti“ način trudi biti. Od ostalih uloga treba spomenuti i standardno dobrog Colina Firtha te psihotično zabavnu, ali nedovoljno iskorištenu Julianne Moore.

„Kingsman: Golden Circle“ na tragu je prvog, uspješnijeg filma, ali ostao je samo to, na tragu. Iako je savršen nastavak za sve fanove Kingsman svemira, očigledno je kako je poslužio tek kao „odskočna daska“ za neke buduće filmove, što je već dosadna mantra modernih filmova. U nadi nešto kvalitetnijih, budućih nastavaka, ako ste se našli u potrebi za adrenalinski i akcijski nabijenim filmom, „Kingsman: Golden Circle“ pravi je izbor za vas.

Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr

Pratite na i putem: