Loader

Head beauty

00

mIvansicMislim da danas već i vrapci na grani znaju da šminka može napravit čuda…njome možemo prikriti male nedostatke, poboljšati ten.. Revolucija konturiranja naučila nas je istaknuti neke crte lica za koje nismo ni znali da imamo! Međutim svaka “šminkerica” zna da je tajna odličnog make up-a upravo dobra podloga. I ne, u ovom slučaju ne govorim o puderima,koji su toliko napredovali da mogu sakriti brojne nedostatke, nego o lijepoj i zdravoj koži.

Šminkanje sam osobno uvijek doživljavala kao jednu vrstu umjetnosti i od malih nogu sam joj veliki fan. Međutim jednako tako vrlo rano sam dobila hvale vrijedan savjet i pretvorila ga u pravilo broj jedan kada govorimo o uljepšavaju, a to je: PRVO KOŽA!!

Osobno smatram da je čista i zdrava koža lica najbolja stvar, šminka je tu samo da naglasi prirodnu ljepotu.
Pravila za održavanje ljepote kože lica svi znamo. To su hidratacija, dovoljna količina sna, obavezno skidanje šminke prije spavanja itd itd…
Međutim često se dogodi da neka od tih pravila ponekad preskočimo, čak i ako ne, naše lice s vremena na vrijeme žudi za malo dodatnog tetošenja. Najbolji način za to: MASKE ZA LICE!

Na tržištu postoji brdo maski i svatko može naći nešto za sebe i svoj tip kože, no upravo tu sam naišla na problem. Otkuda krenuti? Koja je najbolja?! Kako bi našla odgovor na to pitanje krenula sam redom i isprobala praktički sve što se nudi…bilo je dobrih i onih manje dobrih, bilo je groznih i potpuno beskorisnih! S obzirom na ogromne količine novaca, strpljenja i nade koje sam uložila u njih rijetko koja me stvarno oduševila. Razlog tome je što su velika većina njih samo dobar marketinški trik. Obećavaju brda i doline, a zapravo su pune kemije, a onih korisnih sastojaka ima možda 5%. Naravno čast izuzecima…
Iiiiii tako malo po malo, istražujući, došla sam do tri magična slova koja su u potpunosti promijenila sve…DIY (Do It Yourself) ili takozvane homemade maske od prirodnih sastojaka koje možete naći u vlastitoj kuhinji!
Kako ne bi morali prolazit iste muke, odlučila sam s vama podijeliti neke provjerene, meni najdraže.

Prva u nizu takvih je maska za uklanjanje mitesera.
Potrebne sastojke sigurno imate jer jedino što vam treba je jedno jaje.
Odvojite žumanjak od bjelanjka i bjelanjak lagano istucite vilicom ili pjenjačom dok se ne zapjeni. Dobro očistite i posušite lice ručnikom. Moj mali trik je da naparim lice prije kako bi se pore otvorile…zatim na lice nekim starim kistom za šminkanje (možete i prstima) nanesite bjelanjak na suhu kožu i preko zalijepite papirnatu maramicu (ako imate višeslojne maramice razdvojite slojeve) te zatim još jednim slojem bjelanjka premažite maramicu. Tako napravite po cijelom licu ostavljajući otvore za oči i usta. Pustite masku da se dobro osuši cca 30ak min…kada je maska u potpunosti suha lagano ju povucite s kože od brade prema gore. Lice nakon toga umijte hladnom vodom. Koža će bit mekana i glatka a miteseri smanjeni. Masku ponovite jednom tjednom.

Ukoliko imate suhu kožu lica slobodno preostali žumanjak malo razmutite te ga namažite na lice i nakon 10 minuta isperite.