Loader

Gringo

00

“Gringo”, nova je američka, akcijska komedija s naznakama kriminalističkog filma. Film je režirao Nash Edgerton, stariji brat poznatijeg Joel Edgertona koji igra jednu od glavnih uloga u filmu. Uz njega, od poznatijih lica u filmu, pojavljuju se i David Oyelowo, Charlize Theron i Thandie Newton.

Radnja se pretežito vrti oko njenog glavnog protagonista Harolda Soyinke (David Oyelowo). Harold je običan poslovnjak, osoba od povjerenja svog šefa i navodno najboljeg prijatelja Richarda Ruska (Joel Edgerton). Rusk i njegova partnerica Elaine Markinson (Charlize Theron) vlasnici su farmaceutske tvrtke koja iskorištava sve blagodati skore legalizacije marihuane. Ipak, kako legalizacija u SAD-u još uvijek nije u potpunosti dovršena, Rusk i Markinson su prisiljeni svu proizvodnju držati u Meksiku, a upravo za održavanje veza s Meksikom zadužen je Harold. E sad, naravno, čim je Meksiko u pitanju ništa ne može proći bez narko-kartela, barem ne u očima američkih filmaša. Kad se i oni upletu u priču, jadan, dobri Harold izvlači deblji kraj, a na koji to točno način ja vam otkriti neću. Ipak ćete film morati pogledati sami.

Nash Edgerton poznati je australski kaskader te stariji brat još poznatijeg glumca Joela Edgertona. Kao redatelj radio je na epizodama serije “Mr Inbetween”, a “Gringo” je njegov prvi veći filmski projekt. Iako ne možemo reći kako je odradio loš posao, također ne možemo ni poreći kako je film predvidljiv i već viđena stvar. Čak i određene kadrove koje je Nash uzimao prilikom snimanja, lako je pročitati kao one namještene tik pred scenu koja bi vas trebala iznenaditi ili preplašiti. Scenaristi mu nisu ostavili lagan posao, s obzirom na to da je radnja poprilično komplicirana za jednu akcijsku komediju, ali upravu tu je Nash iskazao najjači forte svoje izvedbe, jer je upravo takav scenarij, pun zapleta i obrata, uspio snimiti na zabavan način. Također, glumačka postava koju je odabrao za film jako je kvalitetna.

Činjenica što se pojavljuje u filmu uz poznatija imena kao što su Charlize Theron i Joel Edgerton, David Oyelowoa nije smela da u potpunosti preuzme show ovog uratka. Na jedan jako simpatičan način portretirao je afričkog emigranta koji se trudi ostvariti svoj američki san. Također, bio je i snažan pri iznošenju emotivno teških trenutke kroz koje Soyinka prolazi i bio jako uvjerljiv u istima. Charlize Theron i Joel Edgerton odradili su solidan posao, ali problem njihovih likova je što vas ni na koji način ne privole da navijate za njih, čak ni malo, što ih čini pomalo iritantnima i napornima za gledanje.

“Gringo” je jedan dobar, ali ne u potpunosti uspješan pokušaj snimanja satirične akcijske komedije, na tragu filmova Quentina Tarantina i braće Coen. Kao i svi filmovi slične tematike ima svoje prednosti i mane, ali oni simpatični trenuci Harolda Soyinke izvrsno odglumljeni od strane David Oyelowoa dojmljiviji su od lošijih dijelova filma, što čini ovaj film vrijednim vašeg gledanja.

Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr

Pratite na i putem: