Loader

Going in Style

00

„Going in Style“ je američka krimi-komedija nastala kao svojevrsni remake istoimenog filma iz 1979 godine. Režirao ga je poznati „stažist“ Zach Braff, a u njemu glume živuće legende kao što su Michael Caine, Morgan Freeman i Alan Arkin.

Joe (Michael Caine), Willie (Morgan Freeman) i Albert (Alan Arkin) su tri nabolja prijatelja koji su cijelu svoju mladost i zrelost potrošili radeći u Wechsler Steel Co. Sada, u mirovini i u najboljim godinama, umjesto da uživaju u plodovima svoga rada, naša tri junaka ostaju i bez ono malo penzije što imaju, jer je eto, neki „mudonja“ odlučio preseliti tvornicu u Vijetnam kako bi prošao jeftinije. Zvuči poznato?? Uglavnom, kada uz sve to banka odluči oduzeti kuću Joe-u, njih troje se odluče na potez očajnika i smisle plan za pljačku banke. Jesu li uspjeli i što im se sve u međuvremenu događalo, saznat ćete kad pogledate film.

Kao što sam ranije spomenuo, film je režirao Zach Braff. Braff-a možda poznajete po njegovom prijašnjem radu u filmovima „Golden State“ i „Wish I Was Here“, no definitivno Vam je najpoznatiji kao šašavi doktor Dorian, u sada već kultnom, sitcom-u „Stažist“. S filmom iz naslova teksta jednostavno je koristio formulu koja uvijek pali, kastiraš glumce koje svi vole, kao glavnog negativca postaviš nekoga ili u ovom slučaju nešto što svi mrze te priču prilagodiš današnjem vremenu. Ova je formula korištena i u za Oscara nominiranog filma „Hell or Highwater“, ali taj je film ipak puno ozbiljniji i uspješniji. U svakom do sada snimljenom filmu s glumačkim veteranima, garantirane se bile šale i pošalice o viagri i muškoj impotenciji, a kako Braff nije upao u istu zamku, dajem mu veliki plus. Njegove šale su simpatične, živopisne, jednostavno možete zamisliti vaše djedove kako se nalaze u sličnim ili istim situacijama, što iste čini još smješnijima.

O Michaelu Cainu, Morganu Freemanu i Alanu Arkinu ne postoji nešto što već nije napisano. Glumačke legende i jedni od posljednjih filmskih kavalira pružili su točno ono što bi od njih i očekivali, što individualno, što zajedno na ekranu tj. platnu. Scene u kojima se svo troje nalaze u starom, lokalnom kafiću i smišljaju daljne planove dok se zafrkavaju s drskom konobaricom Mitzi (Siobhan Fallon Hogan) tolikom su dobre da je Braff mogao slobodno snimiti cijeli film samo na tome.

Nemojte me krivo shvatiti, „Going in Style“ nije urnebesno smiješna komedija i ima podosta mana, npr. jako je predvidljiva i već iz trailera možete zaključiti kako će sve završiti. Ipak, iako znate što dobivate, opet Vam je drago, jer to što ste dobili je odrađeno jako dobro. „Going in Style“ je simpatična komedija, s pametnim humorom i odličan način kako iskoristiti dva sata i dobro se zabaviti.
Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr.

Pratite na i putem: