Loader

FIGHT BRAIN

00

fPlencaWhite-McGregor saga

Kako prokomentirati išta u svijetu mma u ovom trenutku ,a da se prvo ne osvrnemo na UFC-ovu sapunicu sa Conorom McGregorom i Danom Whiteom u glavnim ulogama. McGregor je izbačen sa UFC-a 200 nakon što je odbio dolaziti na promocije svoje borbe pod opravdanjem da želi to vrijeme koristiti za trening i kvalitetniju pripremu za borbu. Tome je usljedila i neslana šala o vlastitom umirovljenju. Conoru je ocito dosadilo biti ufc-ova „zlatna koka“ na način da konstantno radi show izvan oktogona. Ne može se reći da je ostao dosljedan pošto je nakon izbacivanja sa priredbe na kojoj se trebao desiti revanš s Nateom Diazom, počeo na svoj temperamentni način moliti „velike šefove“ da vrate borbu na priredbu. Pošto white i nije baš poznat kao čovijek od riječi, pogotovo kada je u priči njegov „bivši ljubimac“ mcgregor , uopće nema sumnje da će se pronaći solomonsnko riješenje da white zadrži svoje dostojanstvo, a s druge strane zadovolji Conorove apetite. Daleko je ova sapunica od kraja pa ipak nećemo još stavljati točku na I ovoj priči.
Prokomentirao je cijelu situaciju i velikan sporta, Anderson „The Spider“ Silva koji je priznao da je i sam prolazio kroz slične probleme . Objektivno je objasnio da razumije obje strane, ali kao osoba koja je i sama još u tom poslu, obratio je pažnju McGregoru na važnost promocije borbe unatoč teškočama koje takva putovanja donose za trening i privatni život. Conor se ipak ne miri sa situacijom te naglašava kako je upravo on borac koji donosi najviše novaca cijeloj organizaciji, što je istina, ali čini se da je zaboravio je on također i borac koji je najviše i profitirao prije samog ulaska u oktogon.

 

White o plaćanju boraca

Nećemo ipak zaboraviti o kome zapravo pričamo kada se spomene ime Dana White. jedna od glavnih ličnosti UFC-a često je optuživan kako ne plaća dovoljno svoje borce. To je svakako pitanje na koje će vam većina ufc boraca dati isti odgovor s obzirom na specifičnost i rastuću popularnost sporta. Dana je na jednom seminaru pred studentima dao, sebi specifičan, odgovor na to pitanje te povlači paralelu s boksom. Kaže da ne želi da se desi situacija kao i u boksu gdje su borci postali preplačeni ,a borbe sve dosadnije jer borci u ringu daju čisto toliko koliko im je potrebno da pobijede i prodaju novu borbu. Radi li se u ovom slučaju o dobroj izlici da si UFC nastavi puniti dzepove ili ipak priča „drži vodu“ , prepustiti ćemo vama na odluku.

 

Arlovski vs Overeem

Ove subote nam se bliži borba dvije legende sporta. Zanimljivost ovoj borbi daje činjenica da su borci ujedno i kolege iz istog tima, a kako se čini , rivalstvo je time samo poraslo. Overeem dolazi nakon pobjede nad zagrebačkim miljenikom Juniorom dos Santosom, dok Arlovski u borbu ulazi nakon brzinskog poraza od našeg Stipe Miočoća kojemu je ta pobjeda konačno priskrbila napad na pojas koji odmara na Werudomovom ramenu. Posebno nam je zamljiva ova borba zbog vrlo komplicirane situacije u teškoj diviziji, a pobjednik borbe će se zasigurno umiješati u kombinacije za napad na titulu. Blaga prednost ipak ide na stranu The Reema koji je možda prevelik zalogaj za 36-godišnjeg veterana Arlovskog, a u prilog mu ne ide ni to što se Overeem bori pred domaćom publikom. Ipak, Arlovskog nikako ne smijemo podcijeniti jer se ne radi o borcu starog kova koji je i ostao u tom vremenu već o borcu koji napreduje zajedno s razvojem sporta i drži korak s mlađim lavovima iz UFC-a. U svakom slučaju, borilačka poslastica koja se ne propušta.