Loader

Deadpool 2

00

„Deadpool 2” američka je akcijska komedija, nastavak uspješne adaptacije Marvelovog stripa iz 2016. godine. Film je režirao David Leitch, a u njemu glume Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin i ostali.

Svatko tko je čitao stripove zna kako je Deadpool nešto drugačiji junak, a s tim u skladu i filmovi su nešto drugačiji. Film nosi oznaku R što znači da nije predviđen za mlađe od 18 godina. Wade Wilson (Ryan Reynolds) aka Deadpool, super junak, mutant poganog jezika, nastavlja tamo gdje je stao u prošlom filmu. Radi kao plaćenik i rastura zločeste guzice pokvarenih ljudi, ako je za to dovoljno plaćen. Ipak, nakon određenih „teških životnih situacija“ Deadpool se našao u društvu svojih X-Man prijatelja Colossusa (Stefan Kapičić) i Negasonic Teenage Warhead (Brianna Hildebrand) kao pripravnik u njihovom pokretu. Na jednoj od zajedničkih akcija, upoznaje Firefista (Julian Dennison) mladog mutanta koji pokušava pobjeći iz kontroverznog doma za maloljetne mutante. Na neki čudan način to dvoje postaju prijatelji, a kada u „njihovo vrijeme“ sleti Cable (Josh Brolin) svojevrsni policajac iz budućnosti koji iz sebi poznatih razloga želi ubiti mladog Firefista, Deadpool se obvezuje spasiti mladog mutanta kako god zna i umije. Za više radnje, naravno, morat ćete film pogledati sami.

David Leitch poznati je hollywoodski kaskader koji je u posljednje vrijeme uspješan i kao redatelj te je tako režirao uspješnice poput filmova „John Wick“ i „Atomic Blonde“. Kao i u ranije spomenutim filmovima, i u ovom uratku Leitchov forte, a to je kreacija borbenih scena, posebno dolazi do izražaja. Leitch je u tom segmentu akcijskih filmova neprikosnoveni kralj, i njegove scene akcije su izrazito zabavne, atraktivne i uzbudljive. Ono što mi se posebno sviđa, bez obzira na to što se radi o svojevrsnom SF filmu, te iste scene izgledaju, nekako, realno i kao da su ih ti isti glumci samostalno izveli.

Ryan Reynolds je Deadpool i Deadpool je Ryan Reynolds, kako god Vam draže. Baš kao što je Robert Downey Jr. Iron Man i obrnuto. Jednostavno ne možete zamisliti nijednog drugog glumca u toj ulozi osim njega. Upravo je uloga Deadpoola ona koja ga je zauvijek uvrstila među Hollywoodsku elitu, bez obzira na to što je i ranije bio popularan, naročito među ženskom populacijom. Reynolds je gotovo štreberski prisvojio Deadpoola i napravio jednu od najtočnijih ekranizacija jednog od Marvelovih super-junaka. Njegov britki humor, sposobnost brze reakcije kao i improvizacije izgledaju osmišljene i utrenirane mjesecima unaprijed. Možda i jesu, no taj dojam koji Reynolds ostavlja, dojam da je rečenicu smislio na licu mjesta, daje Deadpoolu posebnu dozu simpatičnosti.

Ostali glumci također su odradili odličan posao. Mladi Julian Dennison pružio je još jednu odličnu izvedbu nakon one u „Hunt for the Wilderpeople“, Josh Brolin je definitivni pobjednik ovog ljeta te je nakon snažne izvedbe u „Avengers:Infinity War“ pružio još jednu, možda i snažniju u uratku iz naslova teksta, a izvedba mlade Zazie Beetz nagoviješta kako ćemo ju vidjeti u još nekom od blockbustera i to vjerojatno jako skoro.

Rijetko kad nastavak bude bolji od originalnog filma. Deadpool 2 također spada u tu kategoriju filmova, ali nije daleko. Zabavan je, smiješan i poseban, baš kao i original, ali nije bolji. Ipak, kao i original, Deadpool 2 pruža fantastičnu protutežu u ovom super junacima krcatom ljetu što je dovoljan razlog da ga ne propustite.

Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr.

Pratite na i putem: