Loader

Čuvari Galaksije Vol. 2 (Guardians of the Galaxy Vol. 2)

10

Tri godina nakon iznimno uspješnog prvog nastavka, Čuvari Galaksije vraćaju nam se s novim nastavkom. Kao i prvi put, film je režirao i scenarij napisao James Gunn, a svoje uloge reprizirali su Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel i ostali.

U prvom nastavku, jednom od najuspješnijih i najneortodoksnijih filmova Marvel Universa, po prvi puta upoznali smo se sa skupinom luzera, spojenom na najnevjerojatniji mogući način, koja je eto postala zaslužna za spas galaksije. U drugom nastavku, naglasak je malo više stavljen na Petera Quilla (Chris Pratt) aka Star Lord-a, Terranin (Zemljanin), čiji je otac pravi misterij. Taj misterij, u ovome je nastavku otkriven jer tako saznajemo da je Quillov otac Ego (Kurt Russell), pripadnik iznimno rijetke rase, praktički bog, ali s malim „b“ , koji za Quillom traga već dugi niz godina. Sada Quill napokon može saznati zašto njegov otac nije bio tu kada je njegova majka umirala i zašto mu je trebalo ovako puno vremena da ga pronađe. Naravno, ne vrti se priča samo oko Quilla, saznajemo nešto više i o pozadinskoj priči odnosa između Gamore (Zoe Saldana) i Nebule (Karen Gillan), zašto je Yondu (Michael Rooker) takav kakav je i još štošta zanimljivog. Naravno, za više informacija obratite se najbližoj Cinestar kino dvorani i pogledajte film.

James Gunn reprizira svoju ulogu scenarista/režisera, a sve se čini kako će to napraviti još barem jednom. Kao i prvi put, film je prekrasan. Paleta nevjerovatnih boja koje se protežu svemirom u filmu su uistinu fascinantne. Čuvari su urnebesno smiješni, a beba Groot je toliko simpatičan da će Vas osvojiti „na prvu“. Ipak Vol. 2 nije toliko uspješan kao i prvi nastavak. Gunn se ulovio u zamku iste boljke kao i u većini Marvelovih filmova, a to je poprilično bezličan zlikovac. Zlatna rasa Sovereigna, koja se svako toliko pojavljuje i proganjaju naše Čuvare, pomalo je dosadna, pa čak i iritantna. Činjenica da njihova predvodnica Ayesha (Elizabeth Debicki), onako cijela zlatna, neodoljivo podsjeća na Paris Hilton nimalo im ne ide u korist.

Chris Pratt, u zadnje vrijeme, sve što dotakne pretvori u zlato, a Čuvari Galaksije su definitivno najsjajniji primjer ranije navedenog. Bez imalo pretjerivanja, može se ustvrditi kako zajedno sa Saldanom, Bautistom te Cooperovim i Dieselovim glasovima čini najzanimljiviju i najsrčaniju skupinu u Marvelovom svemiru, a to nije mala stvar. Koliko je popularan, Pratt i njegov Star Lord mogli su slobodno samostalno iznijeti film na svojim ramenima, ali u Čuvarima svaki od likova dobiva priliku elaborirati emotivnu pozadinu svojih likova i ovi glumci su to znali iskoristiti na jako dobar način. Ako moram nekoga izdvojiti u ovom nastavku, to bi ipak bio Michael Rooker. Po njegovim prijašnjim ostvarenjima vidljivo je da mu uloge grubijana nisu strane, ali ovaj put je uspio utjeloviti i prikazati i zašto je Yondu grub i, bez da se dovedem u opasnost da Vam previše otkrijem, reći ću samo da je definitivno uspio pridobiti srca gledatelja.

Čuvari Galaksije rijedak su primjer „super – herojskog“ filma koji svoj CGI ne uzima mrtvo ozbiljno, već je njegova glavna svrha da nas sve skupa jako dobro zabavi. Kao što sam ranije spomenuo, taj je CGI itekako detaljno razrađen, i očito jako skup, ali sam sebi nije svrha. Čuvari su zabavni, pametni, dovitljivi, jednostavno odličan početak, čini se, jako dobre ljetne blockbuster sezone.
Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr.

Pratite na i putem: