Loader

Creed II

00

„Creed II” američka je drama, osmi u nizu franšize filmova iz Rocky Balboa svemira. Film je režirao Steven Caple Jr., svoju legendarnu ulogu Rocky Balboe ponovio je Sylvester Stallone, a u filmu se pojavljuju Michael B. Jordan, Tessa Thompson, Dolph Lundgren i drugi.

Nakon što je dokazao kako nije greška i kako zaslužuje nastaviti nositi baklju imena Creed, mladi boksač Adonis (Michael B. Jordan) nastavlja svoju boksačku karijeru. U nastojanju što manjeg spojlanja reći ću vam samo da postiže iznimne uspjehe. Ipak, njegovu dokazivanju nije kraj. Negdje u ruševinama Sovjetskog Saveza stasa još jedan talent, viši, brži i jači od ikojeg protivnika s kojim se Adonis do sada susreo. Kao da to nije dovoljno, taj mladi talent također nosi poznato prezime, a ako ste mislima već na četvrtom nastavku ove uspješne filmske franšize, na dobrom ste putu. Mladi talent zove se Viktor Drago (Florian Munteanu), a otac mu je Ivan Drago (Dolph Lundgren), isti onaj koji je pred 30-ak godina, u boksačkom meču, ubio Adonisova oca Apolla. Naravno, jedan dio Adonisova tima strogo ga savjetuje protiv prihvaćanja meča, dok mu drugi u uho šapću kako će zaraditi ogromne količine novca. Sva ova napetost dovela je i do velike svađe između Adonisa i njegovog mentora Rockyja (Sylvester Stallone), a je li Adonis prihvatio meč i kako je završio saznat ćete ako film pogledate sami.

Steven Caple Jr. je režirao ovaj film, a do sada nije imao velikog filmskog iskustva. Spomenimo samo kako je do sada radio na projektima kao što su film „The Land“ i tv serija „Class“. „Creed II“ definitivno je najznačajniji projekt na kojemu je Caple Jr. radio i ako ćemo ga smatrati određenim diplomskim radom, možemo ustvrditi kako je položio s vrlo dobrim,  sa snažnim naginjanjem ka odličnom uspjehu. Nije lako snimiti dobar nastavak, naročito kad je u pitanju osmi nastavak jedne od najpoznatijih filmskih franšiza. U poznate, svima drage i milijun puta viđene motivacijske govore, treninge i scene 101 dizanja nakon 100 padanja Caple Jr. uspio je unijeti novu svježinu i dodatno ih približiti novim generacijama. Također, a nisam mislio da je to moguće u filmu u kojem se pojavljuje Rocky, ulio je još jednu dozu srčanosti i pozitivnog duha. Svaki od likova ima svoj smisao, svoju svrhu i dubinu, nisu tamo tek tako da se pojave, već su važan dio slagalice koja se slaže oko radnje filma.

Svi su glumci odradili dobar posao. Čak i negativci, otac i sin Drago su na visini zadatka. Za razliku od prijašnjih filmova, njihovi su motivi jasni, razumljivi te suosjećate s njima, na neki način, jednako kao i s glavnim likom. Michael B. Jordan je toliko hvaljen u svemu što radi u posljednje vrijeme tako da nemam što reći nego ustvrditi da je opet jako kvalitetno odradio svoj dio posla. Rocky tj. Silvester je legendaran, kao i uvijek. Ma ne može to nitko odraditi kao Sly, postao je jedno s ulogom koju je stvorio pred 40 godina i svaki put je, nekako, još bolji.

Nadam se da se nismo krivo shvatili, Caple Jr. nije unio apsolutno ništa novo, samo je uspio učiniti dobre, stare, svima drage stvari svježijima. Gluma u filmu stvarno je jako dobra, a priča uopće nije loša, iako je malo predvidljiva. „Creed II“ film je koji nije razočarao i svakako je vrijedan vašeg gledanja.

Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr.

Pratite na i putem: