Loader

Baywatch

00

„Baywatch“ je američka komedija s naznakama akcije i drame, a zapravo je filmska verzija istoimene američke serije 90-tih godina prošlog stoljeća. Film je režirao Seth Gordon, a u njemu glume Dwayne Johnson, Zac Efron, Aleandra Daddario, i drugi.

Priča Vam je, siguran sam, svima već nadaleko poznata. Mitch Buchannon (Dwayne Johnson) predani je poručnik Spasilačke službe na jednoj od mnogobrojnih pješčanih plaža Floride. Pod ovo predani mislim da, ne samo što spašava ljude od utapanja i uboda na morskog ježinca, već pronalazi pljačkaše, dilere i ostale zločeste tipove koji operiraju na njegovoj plaži. Kako je njegovoj službi prijeko potreban PR, jer eto nadređeni su im ponovno snizili budžet, Mitchevi nadređeni zapošljavaju Matta Brodya (Zac Efron), dvostrukog zlatnog olimpijca koji je izbačen iz američke reprezentacije zbog nekih svojih, neoprostivih, grijeha. Naravno, ovo dvoje nabildanih, poput Hrvatskog Apoksiomena, isklesanih mužjaka u početku se nikako ne slažu i dobar dio prve polovice filma mjere tko ima veći, biceps. Srećom, usred mnogobrojnih opasnosti koje okružuju njihov mali dio svemira, njih dvoje nalaze zajednički jezik i zajedno s ostalim, predivnim, članicama i članovima Spasilačke službe spašavaju svoj zaljev od, gle čuda, predivnih zlikovaca.

Seth Gordon režirao je ovaj film, a poznat je po svom prijašnjem radu na komedijama poput „Horrible Bosses“ i „Identity Thief“. Ono što je dobro u ovom filmu je što zna da je loš i ne trudi se to sakriti. Gordon se zajedno s glumcima sprda sam sa sobom, naročito s činjenicom da rješavaju zločine koje ne bi smjeli i da svi, osim jednog izuzetka, izgledaju kao grčke božice i bogovi. Ono što nije dobro je da je kriminalno loše editiran i vjerojatno bi veći dio Vas, koji nije nikad ništa editirao ni montirao, odradio bolji posao. Također, većina šala je već viđena i nisu toliko smiješne, tako da kad Vam se jedna od njih rastegne kroz nekoliko minuta, u sebi se stalno pitate kad će više stati s tim.

Dwayne „The Rock“ Johnson, najplaćeniji glumac 2016. godine prema „Forbesu“, utjelovio je Mitcha Buchannona, glavnu ulogu u ovom filmu. Nevjerojatna je karizma kojom zrači ovaj glumac jer kakvu god ulogu odradio, ne možete ga ne voljeti. Čak je i uloga Mitcha svojevrsno utjelovljenje „The Rocka“ na filmskom platnu, jer eto i njega svi vole, žene žele biti s njim, a muškarci žele biti kao on. Ostaje žal što je redatelj scene u kojima se Johnson „tuče“ previše editirao i ispresijecao, kao da se bivši WWA borac ne bi znao uvjerljivo potući. Zac Efron je onaj klasični Efron kakvog viđamo u većini njegovih posljednjih uradaka, arogantan, bahat i pijan. Očigledno uživa u tome što radi. Pozadinska priča njegovog lika zapravo je dosta zanimljiva i Efron nije odradio loš posao prikazujući je, no nažalost, sam scenarij njegovom liku nije dao previše šansi da se razvije do kraja.

„Baywatch“ 90-ih godina postao je instant klasik koji je na „najkičastiji“ mogući način gledateljima servirao sunce, plaže, polugole ljepotice i najsmješniju moguću radnju. U to vrijeme nije bilo Interneta te je razumljivo zašto je takva vrsta serije privukla mnoštvo gledatelja i pobornika. Kada te iste motive tj. „teenagerske“ fantazije napumpate s popriličnom dozom testosterona i steroida, dobijete „Baywatch“ film. No, iako u filmu prevladavaju ženski i muški „pectoralis major“ i „gluteus maximus“ mišići, isti se to ne boji priznati. Dapače, objeručke prihvaća ranije navedeno i s tim se poigrava na zabavan način.
Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr

Pratite na i putem: