Loader

Aquaman

00

„Aquaman“ američka je akcijska, znanstveno – fantastična avantura, ekranizacija uspješnog DC stripa istoimenog naziva. Film je režirao James Wan, a u filmu glume poznata lica kao što su Jason Momoa, Willem Dafoe, Nicole Kidman, Amber Heard i drugi.

Arthur Curry (Jason Momoa) je pola čovjek, pola Atlantiđanin što mu daje određene super sposobnosti, naročito pod vodom. S obzirom na svoje sposobnosti sam je sebe postavio za zaštitnika oceana i svega vodenog što ga je dovelo do sudjelovanja u zajedničkim pothvatima grupe super junaka koja se naziva „Justice League“, tako bar saznajemo u filmu jednakog naziva iz 2017. godine. Ono što sada saznajemo jest da Arthur nije običan križanac čovjeka i bića s Atlantide, već je i izravan prestolonasljednik kraljevstva Atlantide što mu stavlja neželjeni teret na leđa. Naravno, Arthur na tron ne želi ni pomisliti, ali predivna Mera (Amber Heard) ima svoje adute u pregovaranju tj. nagovaranju. Naravno, objasnivši Arthuru kako je ne samo podvodni već i onaj „površinski“ svijet u opasnosti ako Orm (Patrick Wilson) dođe na prijestolje, Arthur popušta i odlučuje pomoći svom nesuđenom kraljevstvu. Je li u tome uspio te što je sve o sebi Arthur saznao na ovom epskom putovanju, saznat ćete kada film pogledate sami.

James Wan je australski redatelj malezijsko – kineskog podrijetla koji je režirao ovaj blockbuster, a od poznatijih projekata na kojima je radio ističu se filmovi kao što su „Saw“, „The Conjuring“ te „Furious 7“. „Aquaman“ je film koji je vizualno spektakularan i određeni vizualni efekti su bolji od bilo kojeg dosadašnjeg DC i Marvel filma. Također, film je jako zabavan i 2 sata i 30 minuta koliko traje proći će vam dok kažete keks. Ipak, film kaska u mnogim segmentima. Wan je, očigledno, svjesno napravio film koji je prije svega zabavan, ali ne nužno i logičan. Mnogo stvari u filmu i nema baš prevelikog smisla, a likovi su površno i plitko napravljeni. Dijalozi u filmu su blago rečeno manjkavi, i akcijske scene, iako jako zabavne, nepotrebno se gomilaju jedna na drugu.

Jason Momoa preuzeo je teret glavne uloge na svoja jaka pleća i nije razočarao. Momoa je jako karizmatičan lik i taj poseban šarm, dovitljivost pa čak mogu reći i određena iskrenost je očita u svakoj njegovoj sceni. Istini za volju, ne bi ga ubilo da svim svojim likovima doda određenu dubinu, ali hajmo reći da je ovaj put za to kriv scenarij, a ne on. Amber Heard je također odradila solidan posao, ništa više od onoga što se od nje tražilo, ali dovoljno da možemo reći kako nije razočarala. Patrick Wilson, također, nije razočarao kao zlonamjerni King Orm, ali nije ni oduševio. Dobrog antagonista teško je pronaći u strip – filmovima današnjice i Wilson se nije uspio oduprijeti toj stigmi koja nad njim kruži.

„Aquaman“ je nekako oduvijek bio najveća „sprdnja“ među super junacima, a kada ga vidite u starim strip izdanjima kako jaše na ljubičastom morskom konjicu u svom žutom odijelu jasno vam je zašto. Wan je uspio to u potpunosti okrenuti te zajedno s Momoom upravo to jahanje morskih konjica napraviti totalno cool i jako, jako zabavnim. Ponavljam, „Aquaman“ je film s mnogo mana, ali jako je zabavan i ako ne patite od velike ozbiljnosti u filmu, tada je ovaj blockbuster pravi izbor za vas.

Više informacija o filmu i terminima prikazivanja pogledajte na http://www.blitz-cinestar.hr.

Pratite na i putem: